Auto Taxatie

Auto Taxatie België

Hoe duurder de auto is waarop je inruilt hoe meer je terug krijgt voor je oude auto. Hierbij stijgt de dagwaarde niet maar wel de inruilwaarde!

Extra opties

Veel extra opties zijn bij inruil niets meer waard. Maar bijvoorbeeld airco en lichtmetalen velgen zullen wel degelijk invloed hebben als me de dagwaarde van je auto berekend.

Nieuw of gebruikt

Vaak is de dagwaarde van je oude auto hoger als je een geheel nieuwe koopt. Autodealers kunnen meer kortingen geven op een nieuwe auto dan op een auto die ze eerder hebben ingeruild.

Gangbaar model?

Is de auto die je inruilt gangbaar of niet. Of anders gezegd, kan de garage je auto makkelijk verkopen aan een particulier of moeten ze deze aan een autohandelaar verkopen. Particulieren betalen over het algemeen meer dan een autohandelaar. Heb je een populair model om in te ruilen dan houdt men daar rekening mee als ze de dagwaarde van je auto gaan berekenen.

Regio

De regio waar de auto staat die je wilt kopen kan van invloed zijn op het berekenen van de dagwaarde van je auto. Over het algemeen zijn de auto’s in de Randstad duurder dus zal de dagwaarde van je auto hoger uitvallen als je deze in de Randstad inruilt.