Auto Taxatie

Auto Taxatie Belgiƫ

Bij het kopen van een tweedehands auto kan het verstandig zijn om de dagwaarde van de auto te berekenen. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaald. Er zit namelijk een verschil tussen de dagwaarde en de inruilwaarde. Over het algemeen merk je dit verschil als je een auto koopt bij een particulier. Particulieren vragen vaak de dagwaarde terwijl een autobedrijf de inruilwaarde + een opslag vraagt. De dagwaarde is vrijwel altijd lager dan de verkoopprijs bij een autobedrijf. Het kan dus lonen om een auto van een particulier over te nemen. Als je er voor zorgt dat je goed op de hoogte bent van de dagwaarde van de auto die je wilt kopen kan dat een positief effect hebben op eventuele prijsonderhandelingen. In ieder geval sta je sterker als je de dagwaarde van de auto hebt berekend.

Bij het berekenen van de dagwaarde van je auto zijn er een aantal factoren die de dagwaarde van de auto bepalen. Zoals we eerder al besproken hebben de staat van de auto, de kleur en de motorische staat een grote impact op de dagwaarde. Maar naast deze factoren moet je ook rekening houden met onderstaande factoren.

Roken

Is er gerookt in de auto? Dan zal de dagwaarde van de auto een stuk lager uitvallen! Het is daarom verstandig om nooit in je auto te roken.

De kilometerstand

Er zijn een aantal psychologische kilometerstanden in de auto branche waar je, als je de dagwaarde van je auto berekend, rekening mee moet houden. Zo kan je vaak beter je auto verkopen bij een kilometerstand van 70.000 dan 80.000 km.

Onderhoudsboekjes aanwezig?

Kan je aantonen dat de auto altijd bij een dealer in onderhoud is geweest? Dit heeft absoluut een meerwaarde en kan zelfs opwegen tegen de hogere kosten van de onderhoudsbeurt ten opzichte van de vakgarage op de hoek.